Aantrekkelijke markt als google

Apple zelf stapte pas drie jaar geleden in de schermbeveiligingsbranche met de introductie van de iPhone 5. Tot die tijd betaalden klanten wiens telefoons geen garantie meer hadden, een ‘reparatiekosten’, maar Apple verving gewoon de hele telefoon.

Natuurlijk hoeft u uw telefoon niet te laten repareren door Apple, er zijn genoeg bedrijven die schermen repareren! Wij hebben een klein onderzoek gedaan en daaruit is de telefoon reparatie winkel als beste uitgekomen. Zij repareren telefoon op locatie, bijvoorbeeld bij u thuis in Breda, Goes of Roosendaal.

We gaan nu weer verder met Apple: Lanigan zei dat klanten sinds kort na de introductie van de iPhone in 2007 om reparatieservice hebben gevraagd, maar het bedrijf wachtte totdat het proces kon worden geperfectioneerd.

“We beschouwen het serviceaspect hiervan als een onderdeel van de algemene Apple-ervaring,” zei Lanigan.

Apple breekt geen reparatie-inkomsten uit in zijn jaarrekening. Analisten schatten het op $ 1 miljard tot $ 2 miljard per jaar voor alle producten.

Naarmate Apple’s schermherstel volwassen is geworden, zijn de prijzen gedaald naar $ 129 tot $ 149, afhankelijk van de schermgrootte, van $ 229. Dat is concurrerend met veel onafhankelijke winkels voor nieuwere iPhones. Toch rekenen sommige technici slechts $ 60 om oudere modellen te repareren.

Apple zegt dat het proces erop gericht is het scherm eruit te laten zien alsof het net uit de doos kwam. Om dit te demonstreren, stond het bedrijf Reuters toe de Horizon-machine te observeren in een reparatielab in Sunnyvale, Californië.

In het spelonkige, helder verlichte lab, geschilderd in het sprankelende wit van Apple, snelden twee laboranten gekleed in T-shirts, korte broeken en tennisschoenen tussen rijen lange witte metalen tafels gevuld met testapparatuur.

Tientallen Horizon-machines stonden langs de tafels. De constructies, grijze metalen dozen ter grootte van een magnetron met een naar buiten draaiende raamdeur, variëren enigszins in vorm, afhankelijk van het model van de iPhone die ze repareren. Apple zou niet zeggen waar de machines werden gemaakt of door wie.

In een kleinere trainingsruimte legde een technicus de hulpmiddelen neer die Apple gebruikt om iPhone-schermen te repareren: speciale schroevendraaiers voor de vijf- en drielobbige schroeven van de iPhone, een aangepaste zuignap voor het losmaken van het scherm zonder de delicate lintkabels erachter te scheuren, en een druk om iPhone 7s samen te drukken om waterdichting te garanderen.

Zodra het nieuwe scherm is gemonteerd, gaat de iPhone in de Horizon-machine, waardoor de software van Apple kan communiceren met de nieuwe hardware. In de loop van 10 tot 12 minuten praat de machine met het besturingssysteem van de telefoon om de vingerafdruksensor aan de hersenen van de telefoon te koppelen.

Terwijl dat zich ontvouwt, stoot een mechanische vinger het scherm op meerdere plaatsen uit om het aanraakgevoelige oppervlak te testen. De machine stemt het display en de software ook af op de exacte kleuren en kalibratie van het origineel.

“We ontwerpen voor een klantervaring die alles overstijgt wat onze concurrenten proberen te doen”, zegt Naumann, de service chief van Apple. “We proberen het gelijk te maken aan dezelfde standaard als toen de klant het product kocht.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Touchscreen